Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Khorasan BLOEM:
- Maal het KHORASAN graan met de graanmolen en zeef het meel.
- De zemelen die overblijven in de zeef kunnen gebruikt worden voor andere toepassingen.
- De bloem gebruik je voor de pasta.
TIP 600 gram KHORASAN TARWE brengt na het malen op de laagste stand 530 gram KHORASAN bloem en 70 gram KHORASAN zemelen op.
Pasta maken:
- Leg de KHORASAN bloem in een bergje op je werkblad en maak een kuiltje in het midden.
- Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olie (desgewenst) en een flink snuifje zout toe.
TIP: omdat eieren niet steeds even groot zijn is het aangeraden de eieren te wegen om de juiste vastheid te verkrijgen!
- Vermeng met een vork de eieren en de olie en een beetje van de KHORASAN bloem.
- Meng geleidelijk de KHORASAN bloem door de eieren en werk vanuit het midden. Houd met uw andere hand de KHORASAN bloem op zijn plaats; zo voorkomt u tevens dat er ei wegloopt.
- Kneed het deeg op met een KHORASAN bloem bestoven oppervlak. Keer het deeg regelmatig om. Het deeg moet zacht en soepel zijn. maar tegelijkertijd droog aanvoelen. Als het kleeft , dient u nog wat KHORASAN bloem toe te voegen.
- Om een glad en elastisch deeg te krijgen met een licht glanzende buitenkant, moet u ongeveer 6 minuten kneden.
- Doe het deeg in een plastic folie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de frigo.
- Na het rusten verdeel je het deeg in 4-6 stukken. Neem 1 stuk en bedek de rest met folie.
- Rol het stuk deeg door de pastamaker (grootste stand) en plooi het in 3 of 4. Breng het opnieuw door de pastamachine. Herhaal dit proces 5 tot 6 keer om een mooi glad deeg te verkrijgen.
- Breng nu het deeg opnieuw door de pastamachine op een lagere stand, verlaag telkens de stand tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Steek nu het deeg door de "sliertenmaker" .
- Leg de pasta aan de kant om lichtjes te drogen.
TIP: eenmaal alle pasta is uitgerolt en in slierten is gesneden kan je deze lichtjes bestuiven met KHORASAN bloem, op deze manier zullen de slierten niet aan elkaar kleven.
Pasta met pomodoro:
- Terwijl de pasta aan het drogen is kunnen we beginnen aan de saus.
TIP: zet eerst een grote pot water op het vuur om de pasta te koken, een klein snuifje zout doet wonderen.
- Verhit een eetlepel olijolie in een grote pan.
- Fruit de versnipperde uien op een matig vuurtje tot deze zacht zijn.
- Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel 5-6 minuten sudderen op een matig vuurtje tot deze enigzins ingekookt is.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesneden verse basilicum toe.
- Laat nog 1 minuutje koken.
- Kook ondertussen de KHORASAN tagliatelle voor 4 minuten.
- Leg de KHORASAN tagliatelle op een bord en giet de saus erover.
- Bestrooi naar wens met versgemalen parmezaanse kaas.