24u poolish brood

Heerlijk broodje met licht zure toetsen
24u poolish brood
1620

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Voorbereiding

  • maal 500 gram tarwe op de fijnste stand met de magic of een van de fidibus broertjes.
  • Zeef het meel.
  • Houd de bloem voor het maken van dit recept.

Voorbereiding Poolish

  • meng alle water met de helft van de bloem en de helft van de gist in een kom.
  • roer voor een 4 tal minuten tot een mooie homogene massa.
  • dek af met een handdoek en laat op kamertemperatuur voor 24 uur rusten.

Deeg maken

  • Neem de poolish en voeg het zout, de rest van de bloem en de rest van de gist toe.
  • kneed voor 4 minuten langzaam (kitchen aid stand 1) en voor 4 minuten op stand 2.
  • Deegtemperatuur 24°C

Werkwijze

  • Laat het deeg rusten onder een handdoek voor 30 minuten op kamertemperatuur.
  • Plooi het deeg in 4
  • Laat het deeg rusten voor 60 minuten op kamertemperatuur.
  • Weeg deegstukjes af van 250 gram.
  • Vorm in een rugbybal.
  • Laat rusten voor 60 minuten op kamertemperatuur.

Bakken

  • Verwarm de oven tot 250°C
  • Snij het deeg in met 1 lange (diepe) snee.
  • Plaats het brood in het midden van de oven

Ideaal op een stenen vloer bakken, dit geeft een mooie ovensprong.

  • Giet 50 gram water op de bodem van de oven en sluit de deur.
  • Zet de oven op 210°C
  • Laat bakken voor 30 minuten.
  • Na het uitovenen plaats je het brood op een grill om af te koelen.

Smakelijk!