Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding
- maal 500 gram tarwe op de fijnste stand met de magic of een van de fidibus broertjes.
- Zeef het meel.
- Houd de bloem voor het maken van dit recept.
Voorbereiding Poolish
- meng alle water met de helft van de bloem en de helft van de gist in een kom.
- roer voor een 4 tal minuten tot een mooie homogene massa.
- dek af met een handdoek en laat op kamertemperatuur voor 24 uur rusten.
Deeg maken
- Neem de poolish en voeg het zout, de rest van de bloem en de rest van de gist toe.
- kneed voor 4 minuten langzaam (kitchen aid stand 1) en voor 4 minuten op stand 2.
- Deegtemperatuur 24°C
Werkwijze
- Laat het deeg rusten onder een handdoek voor 30 minuten op kamertemperatuur.
- Plooi het deeg in 4
- Laat het deeg rusten voor 60 minuten op kamertemperatuur.
- Weeg deegstukjes af van 250 gram.
- Vorm in een rugbybal.
- Laat rusten voor 60 minuten op kamertemperatuur.
Bakken
- Verwarm de oven tot 250°C
- Snij het deeg in met 1 lange (diepe) snee.
- Plaats het brood in het midden van de oven
Ideaal op een stenen vloer bakken, dit geeft een mooie ovensprong.
- Giet 50 gram water op de bodem van de oven en sluit de deur.
- Zet de oven op 210°C
- Laat bakken voor 30 minuten.
- Na het uitovenen plaats je het brood op een grill om af te koelen.