Citroencake met yoghurt

fris gebak voor bij de koffie
Citroencake met yoghurt
60

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Voorbereiding

Stap 1

  • maal 330 gram tarwe op de laagste stand.
  • zeef het meel
  • Je houd 250 gram tarwebloem over, de zemelen kan je gebruiken voor het ontbijt.
  • Meng de tarwebloem met het bakpoeder en zeef dit samen.

Stap 2

  • Pers 1 citroen uit en meng met 50 gram suiker.
  • kook dit op in een pannetje.
  • Indien de saus te dik is kan je een beetje water toevoegen.
  • Laat afkoelen.

Stap 3

  • Smeer de bakvorm in met boter.
  • Breng aan alle zijden een dun laagje bloem aan.

Beslag

  • Meng de zachte boter, 200 gram suiker, sap van 1 citroen en de yoghurt, klop voor 1 minuut op de hoogste stand.
  • Voeg de eieren er 1 voor 1 door en meng op de hoogste stand.
  • Meng er de bloem onder en klop voor 1,5 minuten op de hoogste stand.
  • Stort het beslag in de bakvorm.

Bakken

  • Bak voor 50 minuten (afhankelijk van het gewicht) op 175°C .
  • Prik op het einde met een mes in de cake, indien er niets aan kleeft is de cake klaar.

Afwerking

  • Smeer de gebakken cake, direct na het uitovenen, in met het citroen/suiker mengsel.

TIP: smeer ook de zijkanten in om een extra sappige cake!

SMAKELIJK

2016-01-03 11.56.47 (Copy)