Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Materiaal
weegschaal
mengkom
bakplaat, bakpapier
voorverwarmde oven 200°C
Bereidingswijze
- Na het malen van de spelt zeven we het meel, de spelt-zemelen houden we aan de kant als decoratie.
- De spelt-bloem storten we in de mengkom.
- Voeg de boter, suiker, kaneel toe aan de spelt-bloem en meng deze met een houten lepel.
- Eenmaal alles goed gemengd, voegen we de rozijnen en de cranberries toe en mengen deze kort door het koekjesdeeg.
- Rol het deeg uit tot op 5-7 mm dikte en steek de koekjes uit.
- Neem de koekjes en druk deze met de bovenkant in de zemelen.
- Draai de koekjes om (zemelen naar boven) en leg de koekjes op de bakplaat! Gebruik bakpapier om kleven te vermijden.
Bakken
- Bak de koekjes voor 13 minuten
- Een voorverwarmde oven van 200°C is voldoende.
Neem na het bakken de koekjes met een spatel van de bakplaat en leg deze op een grill. Op deze manier worden ze lekker krokant.
Zemelen over?
Meng deze in je yoghurt als ontbijt of als tussendoortje, je zal verrast zijn van de smaak.