Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Wat maakt een ontbijt met gewelde tarwe gezond?
2 woorden : VEZELS en MINERALEN
Door de volle korrel van tarwe toe te voegen aan je ontbijt of in je salade geniet je van het integrale volkoren. Integraal volkoren bevat onderandere de kiem, vol met vitaminen en mineralen en de hoge hoeveelheid vezels die zorgen voor een goede vertering . Naast deze voordelen zorgt de volle tarwekorrel ook voor een betere opname van mineralen . Een lekker alternatief in de ochtend die je de dag laat starten met een verzadigd gevoel zonder toevoeging van suikers en bewaarmiddelen.
Voorbereiding
- neem de tarwekorrels en was deze onder koud water.
- Leg de tarwekorrels in een kom en voeg 150 ml water toe.
- Laat rusten voor 5-10 uur op kamertemperatuur.
Stap 1
- Giet het water af en stort de tarwekorrels in een kookpan.
- Voeg 750 ml water toe, een kaneelstok (of 2) en enkele schijfjes limoen.
- Kook de tarwekorrels op een zacht vuurtje voor 60 minuten.
- Draai het vuur uit en laat de tarwekorrels "wellen" voor een 2 tal uur.
Stap 2
- Giet het water af en laat de tarwekorrels afkoelen.
- Bewaar de gewelde tarwekorrels in een gesloten verpakking in de frigo.
TIP: De gewelde tarwekorrels kunnen tot maximaal 5 dagen bewaard worden in de frigo. Dus op maandag maken is een stevig ontbijt voor de ganse werkweek!
Meng de Gewelde tarwekorrels in yoghurt samen met rode vruchten.
TIP: Meng Gewelde tarwekorrels onder je verse salade en profiteer van de hoge hoeveelheid vezels