Teff koekjes met witte chocolade en cocos

Glutenvrije koekjes met Teff
Teff koekjes met witte chocolade en cocos

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Voorbereiding

  • Neem 200 gram Teff en maal deze op de fijnste stand van de magic of 1 van de fidibus broertjes. De opbrengst kan integraal gebruikt worden als Teff-bloem.

Wist je dat 250 korrels Teff evenveel wegen als 1 tarwekorrel?

  • Verwarm de oven op 180°C

Deegbereiding

  • Neem een grote kom en meng de Teff-bloem, zout, kaneel met elkaar.
  • Voeg de eierdooier,de zachte boter, Ahorn siroop, kokos olie (zorg ervoor dat deze koud heeft), amandelextract en meng met een spatel tot een homogene massa.
  • Laat dit beslag een uurtje "zetten" in de frigo.
  • Spuit met een spuitzak bolletjes op bakpapier , hou een afstand van 3 cm tussen elk koekje.
  • Neem een vork, druk deze in gesmolten kokos olie en druk nu lichtjes op de koekjes.

Bakken

  • Bak voor 10 minuten in een oven van 180°C.
  • Leg de koekjes na het bakken op een grill om af te koelen.

Afwerking

  • Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Smelt au bain marie witte chocolade en sprinkel deze over de koekjes.
  • Strooi nu cocos op de koekjes.

SMAKELIJK!