Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Ingrediënten
Voorbereiding
- snij de zoete aardappelen in kleine blokjes (met schil)
- Maal de komijnzaadjes op de fijnste stand met de GKK molen 250 of 360 (afhankelijk van de molen die je gebruikt)
- Neem 4 delen water en 1 deel Teff en breng deze aan de kook.
- Roer regelmatig want Teff durft aanbakken.
- Laat op een rustig vuurtje alle water opnemen door de Teff.
- Eenmaal alle water is opgenomen, laten afkoelen.
Bereiding
- Warm de olie en voeg de versnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe.
- Laat glazig worden.
- Voeg nu de versgemalen komijn toe en laat nog een minuutje mee stoven.
- Voeg de blokjes zoete aardappelen en tomaten toe.
- Roer en overgiet dit met de kippenbouillon.
- Laat minstens 30 minuten op een laag vuurtje koken (de aardappelen moeten goed zacht zijn).
- Mix alles fijn met een staafmixer.
- Kruid bij met peper en zout.
- Roer nu de afgekoelde Teff door de soep en laat nog een aantal minuutjes koken.
Opdienen
- Giet de soep in een bord
- Leg in het midden een eetlepel zure room.
- Werk af met enkele blaadjes koriander.
Smakelijk!