Teff soep met zoete aardappelen

De wintersoep bij uitstek
Teff soep met zoete aardappelen
55

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Ingrediënten

Voorbereiding

  • snij de zoete aardappelen in kleine blokjes (met schil)
  • Maal de komijnzaadjes op de fijnste stand met de GKK molen 250 of 360 (afhankelijk van de molen die je gebruikt)

  • Neem 4 delen water en 1 deel Teff en breng deze aan de kook.
  • Roer regelmatig want Teff durft aanbakken.
  • Laat op een rustig vuurtje alle water opnemen door de Teff.
  • Eenmaal alle water is opgenomen, laten afkoelen.

Bereiding

  • Warm de olie en voeg de versnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe.

  • Laat glazig worden.
  • Voeg nu de versgemalen komijn toe en laat nog een minuutje mee stoven.
  • Voeg de blokjes zoete aardappelen en tomaten toe.

  • Roer en overgiet dit met de kippenbouillon.
  • Laat minstens 30 minuten op een laag vuurtje koken (de aardappelen moeten goed zacht zijn).
  • Mix alles fijn met een staafmixer.

  • Kruid bij met peper en zout.
  • Roer nu de afgekoelde Teff door de soep en laat nog een aantal minuutjes koken.

Opdienen

  • Giet de soep in een bord
  • Leg in het midden een eetlepel zure room.
  • Werk af met enkele blaadjes koriander.

Smakelijk!