Tortilla

platbroden...de wonderen van de wereldkeuken
Tortilla

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Materiaal

Werkwijze:

  • Neem 1 zakje Mill & Mix Tarwe van 600 gram en maal deze met de graanmolen op de laagste stand.
  • Zeef het meel en vang de bloem op in een kom. De zemelen kan je gebruiken voor het ontbijt.
    • Opbrengst: 450 gram bloem + 150 gram zemelen
  • Meng de bloem, zout en bakpoeder en stort deze op je werkblad.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet het water erin en de boter.
  • Meng de grondstoffen geleidelijk door elkaar, indien te vast kan je steeds een beetje water toevoegen.
  • Kneed het deeg voor 5-7 minuten, je zal merken dat je een soepel en zacht deegje krijgt.
  • Maak van je deeg een deegbol en laat deze rusten voor 15 minuten onder een vochtige handdoek.
  • Verdeel nu je deeg in 12 gelijke stukjes en maak kleine bolletjes.
  • Laat de bolletjes opnieuw 15 minuten rusten onder een vochtige handdoek.
  • Rol nu de bolletjes op de gewenste dikte .
    • een cirkel van 22-25 cm geeft de beste resultaten)

TIP gebruik de restbloem van het malen om de deegbolletjes uit te rollen. Wees niet bang om veel bloem te gebruiken.

Bakken

  • Strijk de bovenkant in met olijfolie.
  • Verwarm je bakpan op een middelmatig vuur en doe er een koffielepel olijfolie in?
  • Verdeel de olie over de ganse pan.
  • Leg nu de kant van je deeglapje ZONDER olijfolie in de pan.
  • Laat een 2 tal minuten bakken, draai de tortilla om en bak nogmaals 2 minuten.

TIP heerlijk met kip, tomatensaus, verse groenten en zure room.

TIP Hou de tortilla warm in een oven van 50-75 graden (wel afdekken met aluminiumfolie om uitdrogen tegen te vermijden).