Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Materiaal
- Graanmolen
- werkblad
- weegschaal
- bakpan
Werkwijze:
- Neem 1 zakje Mill & Mix Tarwe van 600 gram en maal deze met de graanmolen op de laagste stand.
- Zeef het meel en vang de bloem op in een kom. De zemelen kan je gebruiken voor het ontbijt.
- Opbrengst: 450 gram bloem + 150 gram zemelen
- Meng de bloem, zout en bakpoeder en stort deze op je werkblad.
- Maak een kuiltje in het midden en giet het water erin en de boter.
- Meng de grondstoffen geleidelijk door elkaar, indien te vast kan je steeds een beetje water toevoegen.
- Kneed het deeg voor 5-7 minuten, je zal merken dat je een soepel en zacht deegje krijgt.
- Maak van je deeg een deegbol en laat deze rusten voor 15 minuten onder een vochtige handdoek.
- Verdeel nu je deeg in 12 gelijke stukjes en maak kleine bolletjes.
- Laat de bolletjes opnieuw 15 minuten rusten onder een vochtige handdoek.
- Rol nu de bolletjes op de gewenste dikte .
- een cirkel van 22-25 cm geeft de beste resultaten)
TIP gebruik de restbloem van het malen om de deegbolletjes uit te rollen. Wees niet bang om veel bloem te gebruiken.
Bakken
- Strijk de bovenkant in met olijfolie.
- Verwarm je bakpan op een middelmatig vuur en doe er een koffielepel olijfolie in?
- Verdeel de olie over de ganse pan.
- Leg nu de kant van je deeglapje ZONDER olijfolie in de pan.
- Laat een 2 tal minuten bakken, draai de tortilla om en bak nogmaals 2 minuten.
TIP heerlijk met kip, tomatensaus, verse groenten en zure room.
TIP Hou de tortilla warm in een oven van 50-75 graden (wel afdekken met aluminiumfolie om uitdrogen tegen te vermijden).