Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding
- Maal de spelt op de fijnste stand en zeef de grove zemelen eruit. Houd de bloem om deze heerlijke taart te maken.
- Zet de boter op kamertemperatuur zodat deze beter kan verwerkt worden.
Recept Taartenbodem:
- Neem 240 gram boter en klop deze tot een gladde massa.
- Voeg 120 gram suiker en het zakje vanillesuiker toe en klop op maximale snelheid voor een 3 tal minuten.
- Voeg 2 dooiers en 1 ei toe aan het mengsel en meng voor 1 minuut op maximale snelheid.
- Voeg de bloem toe en meng kort op lage snelheid tot alle bloem is opgelost.
- Verpak in folie en plaats in de koelkast voor 30 minuten.
Recept frangipane-vulling:
- Neem 200 gram boter en klop deze tot een gladde massa.
- Voeg 250 gram suiker toe en klop op maximale snelheid voor een 3 tal minuten.
- Voeg 2 eieren toe en klop op maximale snelheid voor 1 minuut.
- Voeg het amandelpoeder en het amandelextract toe en klop verder op maximale snelheid voor 1 minuut.
- Voeg nu de bloem toe en meng op lage snelheid tot alle bloem is opgelost, klop nu verder op maximale snelheid voor een 3 tal minuten.
- Giet de melk voorzichtig bij het mengsel en klop tot alles gemengd is tot een homogene massa.
Voor een optimale vulling is het beter deze 1 dag op voorhand te maken! De smaak komt nog beter uit en je taart zal veel luchtiger zijn.
Opbouw van de taart
- Rol het deeg voor de taartbodem uit tot een 2-3 mm.
- Smeer je taartenvorm in met boter en leg het deeg erover.
- Druk het deeg goed in de hoeken.
- Snij (rol) de randen af.
- Plaats de vorm voor een 10-tal minuten in de koelkast.
- Terwijl de taartenvorm aan het rusten is in de koelkast kunnen we onze vulling klaarmaken.
- Haal de vulling uit de koelkast (indien je deze op de vorige dag gemaakt hebt) en doe deze in de keukenmachine.
- Klop de vulling voor 5 minuten op maximale snelheid. De vulling zal wit en luchtig worden.
- Haal de vorm uit de koelkast en leg een dun laagje abrikozen confituur op de bodem.
- Bedek de vorm nu met de vulling en strijk alles mooi glad.
- Snij vormpjes en streepjes uit het overige deeg van de taartenbodem en bedek hiermee de taart.
Bakken
- Voorverwarmde oven van 160-170°C voor 60 minuten.
- Na het bakken direct uit de taartenvorm op een grill.
Afwerking
- Bestrijk de taart met confituur.
- Werk af met bloemsuiker of cocosrasp
SMAKELIJK