Appelcake met Ahorn en Honing

Voor zoetebekjes en appelliefhebbers!
Appelcake met Ahorn en Honing
90

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

  • Maal 350 gram tarwe op de fijnste stand en zeef dit meel. Hou 330 gram bloem over, de zemelen kunnen gebruikt worden als aanvulling op een heerlijk ontbijt.

  • Zeef de bloem voor een extra luchtige cake.
  • Voeg aan de bloem het zout, de speculaaskruiden en bakpoeder toe en meng deze goed.

  • Snij de boter en kleine stukjes en laat zacht worden op kamertemperatuur.
  • Snij de appelen in kleine "billen"

Verwerking:

  • meng de boter, suiker, vanillesuiker en de honing tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.

  • Meng de bloem voorzichtig door het beslag tot een homogene massa.

  • Smeer een bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Leg op de bodem enkele appelstukjes.

  • Verdeel het beslag over de appelen en steek nu de rest van de "billen" verticaal in het beslag.

Bakken:

  • Plaats de bakvorm voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  • Controleer met een naald of de cake voldoende gebakken is.

Afwerking:

  • Haal de cake na het bakken direct uit de bakvorm.
  • plaats de cake op een grill.
  • Breng de Ahornsiroop aan de kook en voeg de boter toe, laat nog 1 minuut nakoken.

  • Verdeel nu de siroop over de cake met een borstel.

SMAKELIJK!