Appelcake met Ahorn en Honing
Voor zoetebekjes en appelliefhebbers!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
- Maal 350 gram tarwe op de fijnste stand en zeef dit meel. Hou 330 gram bloem over, de zemelen kunnen gebruikt worden als aanvulling op een heerlijk ontbijt.
- Zeef de bloem voor een extra luchtige cake.
- Voeg aan de bloem het zout, de speculaaskruiden en bakpoeder toe en meng deze goed.
- Snij de boter en kleine stukjes en laat zacht worden op kamertemperatuur.
- Snij de appelen in kleine "billen"
Verwerking:
- meng de boter, suiker, vanillesuiker en de honing tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Meng de bloem voorzichtig door het beslag tot een homogene massa.
- Smeer een bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
- Leg op de bodem enkele appelstukjes.
- Verdeel het beslag over de appelen en steek nu de rest van de "billen" verticaal in het beslag.
Bakken:
- Plaats de bakvorm voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
- Controleer met een naald of de cake voldoende gebakken is.
Afwerking:
- Haal de cake na het bakken direct uit de bakvorm.
- plaats de cake op een grill.
- Breng de Ahornsiroop aan de kook en voeg de boter toe, laat nog 1 minuut nakoken.
- Verdeel nu de siroop over de cake met een borstel.
SMAKELIJK!