Amaranth muffin met blauwe bessen en chocolademousse

Koffie en gebak moeten nu eenmaal een verwennerij zijn
Amaranth muffin met blauwe bessen en chocolademousse
60

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Ingrediënten

Voorbereiding

  • Neem de Amaranth en stort deze in een kom
  • Voeg 4 keer de hoeveelheid water toe
  • Kook voor 15 minuten (of tot het water volledig opgenomen is)
  • Laat afkoelen

  • Maal de tarwe op de fijnste stand en zeef het meel. Hou de bloem om te gebruiken in dit recept.

Bereiding

  • Meng het ei, de room, en de zonnebloemolie in een kom en meng voor 2-3 minuten op de hoogste stand.

  • Zorg ervoor dat de massa mooi homogeen gemengd is.

  • Snij de vanillestok in 2 en schraap de zaadjes uit het midden met de achterkant van een mes.

  • Voeg de vanillezaadjes, de suiker, de tarwebloem, het zout en de bakpoeder toe en meng op de hoogste snelheid voor 2 minuten.

  • Voeg de afgekoelde Amaranth en de blauwe bessen toe en meng deze met een spatel voorzichting door het beslag. Het beslag zal blauw kleuren (kinderen houden hier van want dan zijn het "smurfenmuffins".

  • Neem cupjes en spuit deze vol tot aan de rand.

Bakken

  • Het is belangrijk om de oven voor te verwarmen tot 200°C.
  • Plaats de muffins in de oven en zet de oven op 180°C.
  • Bak voor 25-30 minuten (afhankelijk van de grote van je muffins).
  • Plaats ze na het bakken op een grill en laat ze volledig afkoelen.

Afwerking

  • Maak een chocolademousse.
  • Snij uit het midden van de muffin een stukje weg.

  • Spuit nu met een spuitzak een grote bol chocolademousse op de muffin.
  • Werk af met gekleurde bolletjes.

Smakelijk!