De bakker

Uit liefde voor het ambacht
De bakker

Tijdens mijn opleiding aan de bekende bakkerijschool Ter Groene Poort in Brugge groeide mijn passie voor de bakkersstiel en mijn nieuwsgierigheid naar de werking en interactie van grondstoffen. Binnen verschillende bakkerijen en bakkersfirma’s bouwde ik mijn kennis op en groeide ik door tot adviseur.

Ik hou ervan om iedereen die ik ontmoet, zowel binnen als buiten de bakkerswereld, te vertellen over de ervaring van het broodbakken en de pure smaak die zelfgemalen granen met zich meebrengen. Met Mill & Mix wil ik het gevoel van het kneden, de sensatie van versgemalen bloem en de geur van zelfgebakken brood terug in huis brengen. Alles begint bij het graan, echt. Dit zijn we jammer genoeg vergeten doordat we in de supermarkt het pakje bloem maar uit het rek moeten nemen.

Na aankoop van je ambachtelijke molen en granen sta je er niet alleen voor. Op de website vind je inspirerende recepten terug en leg ik je de werkwijze en het waarom van bepaalde handelingen graag uit. Brood bakken hoort een plezier te zijn. Een moment waarbij je je concentreert op de actie en de ratrace even loslaat.

Het kleine genot van wakker worden met de geur van versgebakken brood. Mijn echtgenote Daisy en onze kindjes Ian en Amy hebben er alvast niets op tegen.

- Ives Deprez