Zelf graan malen?

5 redenen waarom je beter zelf je graan maalt
Zelf graan malen?

1. Smaak

Doordat het graan trager wordt gemalen dan in de fabriek behoud je de smaak en het aroma van de graankorrel en krijg je het lekkerste resultaat.

2. Grotere voedingswaarde

Om de houdbaarheid te verlengen, verwijderen fabrikanten bij het maalproces de kiem van het graan. Best jammer, want de kiem bevat net alle voedzame vitaminen en mineralen die je gezondheid een boost geven.

3. Altijd vers

Maal je granen op het moment zelf of een dag op voorhand; door je granen een nachtje te laten rusten, geef je je brood extra pit.

4. Niet altijd evenveel tijd?

Bewaar je versgemalen bloem of meel in de frigo of diepvries. Je weet precies wat er in je brood zit . Zonder industriële bewaarmiddelen, extra zout of suiker is je brood opnieuw authentiek volgens de traditie; of naar je eigen smaak en behoeften.

5. Voordeliger

Granen zijn helemaal niet duur en kan je heel erg lang bewaren. Bewaar je granen net zoals je bloem of meel altijd op een koele, droge en donkere plek.